Скумбрія – це ідеальний вибір для запікання. Ця риба чудово поєднується з різними маринадами та начинками.
Проте оригінальним рішенням буде використання апельсина, який надасть страві яскравий смак і зробить її ще соковитішою. Рецепт соковитої скумбрії, запеченої з апельсином, представлений на Instagram-сторінці "katarina_movchan".
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Розігріти духовку до 180 градусів.
2. Дерев'яні шпажки залити водою, щоб вони не горіли під час випікання.
3. Картоплю добре вимити, нарізати на довільні шматочки, додати сіль, перець і трохи олії.
4. Перемішати, висипати в форму для запікання і поставити в духовку.
5. З апельсина зняти шкірку і розрізати на 8 частин.
6. Скумбрію очистити, вимити, вирізати голову і хвіст.
7. Розрізати навпіл, витягти хребет і всі кісточки.
8. Додати до риби сіль, перець і на кожну половинку 1 чайну ложку майонезу.
9. Натерти рибу спеціями та майонезом.
10. Розрізати навпіл уздовж.
11. На край зі сторони хвоста покласти апельсин, закрутити рулет і насадити на шпажку. Потім приєднати рулетик з іншої частини рибки – по 2 рулетики на шпажку. Так повторити з усіма інгредієнтами.
12. Вийняти форму з картоплею і викласти зверху рулети. Запікати все разом 20-25 хвилин.