Кизил – це корисна ягода, багата вітамінами, антиоксидантами та мінералами, яка сприяє зміцненню імунітету, покращенню травлення та підтримці здоров'я серцево-судинної системи. У свою чергу, кизилове варення – це неймовірно смачний десерт з насиченим смаком.
Воно стане не лише чудовою начинкою для такої випічки, як млинці або пиріжки, але й відмінно підійде до м'ясних страв. Неймовірно простим рецептом приготування кизилового варення з нами поділилися на YouTube-каналі "Дача Кухня Відпочинок".
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Кизил промити та просушити.
2. Воду нагріти, додати до неї цукор, розмішувати, поки цукор не розчиниться.
3. До сиропу додати кизил і довести до кипіння, прокип'ятити протягом 5-7 хвилин на невеликому вогні, залишити охолоджуватися.
4. Повторити процес три рази.
5. На четвертий раз варення знову довести до кипіння і залишити прокипіти протягом 10 хвилин.
6. Розлити варення по стерилізованим банкам і закатати.