вівторок22 жовтня 2024
zss.in.ua

Приготуйте одразу подвійну порцію: це "царське" варення з кизилу стане улюбленим у вашій родині (відео).

Таке незвичайне ласощі стане чудовим частуванням до чаю в холодну пору року.
Приготовьте двойную порцию этого "царского" варенья из кизила — оно обязательно станет любимым у вашей семьи! Смотрите видео!

Кизил – це корисна ягода, багата вітамінами, антиоксидантами та мінералами, яка сприяє зміцненню імунітету, покращенню травлення та підтримці здоров'я серцево-судинної системи. У свою чергу, кизилове варення – це неймовірно смачний десерт з насиченим смаком.

Воно стане не лише чудовою начинкою для такої випічки, як млинці або пиріжки, але й відмінно підійде до м'ясних страв. Неймовірно простим рецептом приготування кизилового варення з нами поділилися на YouTube-каналі "Дача Кухня Відпочинок".

Як приготувати кизилове варення

Інгредієнти:

  • кизил – 1 кг;
  • цукор – 1 кг;
  • вода — 250 мл;

Спосіб приготування:

1. Кизил промити та просушити.

2. Воду нагріти, додати до неї цукор, розмішувати, поки цукор не розчиниться.

3. До сиропу додати кизил і довести до кипіння, прокип'ятити протягом 5-7 хвилин на невеликому вогні, залишити охолоджуватися.

4. Повторити процес три рази.

5. На четвертий раз варення знову довести до кипіння і залишити прокипіти протягом 10 хвилин.

6. Розлити варення по стерилізованим банкам і закатати.