вівторок22 жовтня 2024
zss.in.ua

Євгеній Клопотенко поділився секретом приготування смачних синабонів.

Український кулінарний експерт поділився рецептом популярних коричних булочок. Клопотенко розповів про історію синабонів та надав детальні інструкції щодо їх приготування вдома.
Евгений Клопотенко поделился рецептом, как приготовить вкусные синабоны.

Кулінарний український експерт розкрив секрет приготування смачних синабонів - корисних булочок, які завоювали світ. Про це повідомляє УНН, посилаючись на рекомендації щодо приготування від Євгена Клопотенка.

Деталі

Історія цього делікатесу починається у 1985 році, коли американські пекарі Річ і Грег Комени створили рецепт, який перетворив маленьку пекарню в Сіетлі на всесвітньо відомий бренд. Секрети успіху включають використання особливої кориці "Макара", вирощуваної в Індонезії, та точну кількість завитків у булочках.

Євген Клопотенко зазначив, що в Україні знайти цю корицю складно, але звичайна також дає смачний результат.

Для приготування синабона кухар рекомендує використовувати тростинний цукор, а якщо його немає - звичайний білий.

Рецепт включає прості інгредієнти: борошно, молоко, дріжджі, масло, цукор та корицю.

Для всіх, хто хоче спробувати свої сили у випічці, він наводить покроковий рецепт приготування синабонів, які чудово поєднуються з чаєм, кавою або гарячим какао.

Рецепт

Інгредієнти

Для тіста:

  • 450-500 г борошна
  • 200 мл молока
  • 1 столова ложка цукру
  • 25 г живих дріжджів
  • 100 г вершкового масла
  • ½ ч. л. солі

[Для начинки:

  • 100 г вершкового масла (+ для змащування форми)
  • 100-150 г тростинного цукру (або звичайного)
  • 1-2 столові ложки меленого кориці

Для глазурі:

  • 250 г крем-сиру
  • 1-2 ст. л. лимонного соку
  • 2 ст. л. цукрової пудри

Приготування

У великій мисці з борошном розкриште живі дріжджі, потім з одного боку додайте цукор і сіль. Обережно перемішайте всі інгредієнти, щоб вони рівномірно розподілились.

Далі пересипте суміш борошна з дріжджами в чашу кухонної машини. Якщо у вас немає такої техніки, не біда - замісіть тісто вручну. Додайте м'яке вершкове масло та тепле молоко, і почніть замішувати тісто, поки воно не збереться в єдиний клубок.

Після цього, якщо ви використовували кухонну машину, обомніть тісто руками на поверхні або дошці. Сформуйте з нього кулю і перекладіть у велику скляну миску, попередньо змащену рослинною олією. Накрийте миску харчовою плівкою та залиште в теплому місці на годину. Важливо, щоб у приміщенні не було протягів, адже це сприятиме кращому підйому тіста.

Після того, як тісто підійде, його потрібно обомнути та розкатати в прямокутний пласт товщиною 2-3 мм. Використовуючи кулінарну пензлик, рівномірно змастіть поверхню тіста м'яким вершковим маслом. Далі посипте тісто меленою корицею та тростинним цукром, створюючи таким чином апетитну начинку.

Згорніть пласт у рулет і візуально розділіть його на шість частин. Для цього можна скористатися кулінарною ниткою або ножем. Потім змастіть форму для випікання вершковим маслом і розмістіть синабони на відстані 1-2 см один від одного. Накрийте їх чистим рушником і залиште на 20-30 хвилин для расстойки, поки духовка розігрівається до 180 градусів. Випікайте синабони протягом 30 хвилин.

Паралельно приготуйте глазур: змішайте крем-сир, цукрову пудру та лимонний сік до однорідної консистенції. Коли синабони будуть готові, щедро змастіть їх глазур'ю, щоб вони добре просочилися. Подавайте теплими, насолоджуючись їх неперевершеною солодкою ароматною атмосферою.

Як приготувати осінні напої: рецепти від відомих шеф-кухарів18 жовтня 2024, 16:11 • 19920 переглядів