Стратегічне підприємство Одеси незаконно опинилося під контролем олігарха Злочевського

Стратегічне підприємство «Інфоксводоканал», котре забезпечує Одесу технічною та питною водою, незаконно знаходиться під контролем олігарха Михайла Злочевського , котрий засуджений НАБУ за хабарництво.

У квітні Держаудитслужба офіційно видала інформацію про масштабну корупційну схему в Одесі, який вже два десятки років! Міська рада незаконно передала в оренду на 49 років стратегічне підприємство “Одесводоканал” олігарху Михайлу Злочевському та ще й відремонтувала його за кредитні кошти. У жовтні 2015 зазначені об’єкти будівництва були введені в експлуатацію. Прибутки з надання послуг водопостачання та водовідведення споживачам Одеси оновленим водогоном продовжував

отримувати «Інфокс». Підраховані збитки склали 718 млн гривень

Крім того, посадовці компанії збирають хабарі за підключення, зменшення штрафів, надання технічних умов та перевірку лічильників. Закрити питання з перевіркою для закладу коштує 2 дві тисячі з кожної точки.

У “Інфокс” є спецрахунок куди до війни щомісяця заходило до 1,5 млн доларів. Туди через податкові “ями” виводять гроші та конвертують у готівку. Якщо не вірите, то подивимось на біографії очільника компанії – Ігор #Лисенко. Раніше корупціонер заробляв гроші на посаді голови реєстраційної служби управління юстиції Одеської області. Його звільнили після скандалу з хабарями. Разом з собою він невдовзі забрав заступника Костянтин Сафошин.

До організації податкових “ям” та збору хабарів причетні Олена Тютюнник – заступник директора з економіки ти Кирило Швець – начальник управління по контролю за водокористування.

Про корупційну схему «Інфокс» говорили вже 10 років, але реальних дій правоохоронці не робили. В грудні 2019 Одеська обласна прокуратура зареєструвала провадження № 42019160000000808 від 25 грудня 2019 року за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК, але справу швидко “злили”.

Але тепер інші часи. Службова недбалість, як і створення ОЗУ – це статті, за якими може та повинно порушити справу НАБУ.