97% російських боєприпасів б’ють по мирних містах та інфраструктурі, – Сергій Кислиця

97% російських боєприпасів б’ють по мирних містах та інфраструктурі, – Сергій Кислиця

Удари російських ракет, безпілотників та керованих авіабомб лише у 3% випадків завдаються по позиціях Збройних сил України, решта 97% влучають по мирних містах та критично важливій інфраструктурі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Укрінформ.

Сумарна вибухова потужність цих авіаударів по Україні перевищує дев’ять кілотонн.

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця під час засідання Ради Безпеки ООН зауважив:

Реалізуючи свою стратегію знищення, Росія від початку року випустила по українських містах і селах майже 1000 ракет, близько 2800 дронів Shahed і майже 7000 керованих авіаційних бомб.

Лише 3% російських ракет, дронів і керованих бомб уражають військові цілі, при цьому 97% уражають цивільну інфраструктуру.

Він акцентував, що росія свідомо обирає цілями своїх атак критично важливі об’єкти енергетики, зокрема, пов’язані з виробництвом електроенергії. Лише у березні ворог уразив 80% теплових електростанцій в Україні. Серйозних збитків завдано гідроелектростанціям. Зокрема, 29 березня росія атакувала Дністровську та Канівську ГЕС, продемонструвавши свій намір повторити катастрофу, яку вони спричинили у червні минулого року, підірвавши Каховську ГЕС.

Спільним завданням міжнародного співтовариства, не лише України, має стати забезпечення того, щоби такі масштабні екологічні катастрофи більше ніколи не повторилися в Європі,

– наголосив Кислиця.

Він також згадав про Трипільську ТЕЦ – основний постачальник електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області. Обстріли тривали і в момент засідання Ради Безпеки ООН.

Нагадаймо, що Трипільську ТЕС можна відновити, і відповідні пропозиції вже отримав ПАТ "Центренерго" від партнерів з країн Європи.