Корупційні схеми загрожують процесу встановлення модульного містечка у Гостомелі

Корупційні схеми загрожують процесу встановлення модульного містечка у Гостомелі

ТОВ "Вітрувія" створює перешкоди для встановлення модульного містечка у Гостомелі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис у "Фейсбуці".

Після ліквідації селищної ради Гостомеля та створення Гостомельської військової адміністрації, необхідні повноваження для адміністрації так і не були надані, що ускладнює відновлення та вирішення проблем, пов’язаних з пошкодженими об’єктами та розрахунками збитків.

ВА вирішила розмістити модульне містечко для українців, що постраждали від дій агресора, на земельній ділянці, яка знаходиться у власності громади.

Однак, особи, пов’язані з ТОВ "Вітрувія", намагаються завадити встановленню модульного містечка. Ця організація використовує незаконні методи для отримання земельної ділянки, залучаючи навіть тих, хто більше не має повноважень, наприклад, колишнього начальника управління архітектури селищної ради.

На додаток до цього, інші особи, такі як Купрій Віталій та Медвідь Віктор, пов’язані з ТОВ "Вітрувія" та активно протидіють встановленню модульного містечка. Вони навіть застосовують маніпулятивні пости та чорний піар на соціальних мережах, намагаючись вплинути на громадську думку.

Директор департаменту містобудування та архітектури Янович Ярослав Юрійович підписує для "Вітрувії" так званий меморандум, згідно з яким Департамент містобудування та архітектури Київської області вживатиме заходи щодо нерозміщення тимчасового модульного містечка. Меморандум не є документом, який тягне за собою юридичні наслідки і є нікчемним з юридичної точки зору.

Цей меморандум ТОВ "Вітрувія" використовувало в судах, чим викликало велике здивування у суддів, і всі 15 судів програло, тож до земельної ділянки воно все також не має жодного відношення. Попри це, "Вітрувія" продовжує підривати й так непросту суспільно-політичну ситуацію у Гостомелі, не даючи ВА працювати, прикриваючи цим фактичні спроби крадіжки земельної ділянки Гостомельської громади.

Нагадаймо, що жителів Гостомеля проконсультують лікарі Національної академії медичних наук.