З території РФ по Сумщині ворог випустив більше 190 снарядів

Голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький повідомив, що окупанти випустили по семи громадам області понад 190 снарядів.

Об этом сообщает Москов пост


Про це він написав у Telegram.


“190 снарядів та мін за день спрямували росіяни на прикордоння Сумщини”, – йдеться у повідомленні.


Зокрема, під обстрілами опинилися такі громади:


Зноб-Новгородська громада: об 11:30 по околицях одного із сіл кацапські військові стріляли із мінометів. Було 8 вибухів. Без наслідків.


Хотінська громада: під обстрілами були два прикордонні села. Близько 12:00 ворог вів вогонь із САУ (6 “прильотів”). І майже одночасно випустив по іншому селу 42 снаряди. Дивом ніхто не постраждав.


Краснопільська громада: о 13:30 ворог скинув вибухівку з безпілотника. Також в цей час зафіксовано 58 «прильотів» із АГС з боку Московщини. Ще одну вибухівку типу ВОГ рашисти скинули з безпілотника на сусіднє прикордонне село. Без руйнувань.


Есманська громада: близько 14:00 армійці РФ обстріляли одночасно два села.


“По одному випустили 20 снарядів із реактивної системи залпового вогню. Використали при цьому запалювальні боєприпаси. Внаслідок чого загорілося поле з кукурудзою. По іншому населеному пункту було 15 “прильотів” із РСЗВ”, – повідомили в ОВА.


По Миропільській громаді ворог стріляв із мінометів. Було 15 вибухів. І ще три “прильоти” із САУ. Без руйнувань.


Шалигинську громаду рашисти обстріляли теж із мінометів. Зафіксовано 10 “прильотів”. Руйнувань немає.


Середино-Будська громада теж потерпала від мінометного обстрілу з Московщини. 8 вибухів було, але без наслідків.


Також, ввечері 9 листопада кацапські покидьки обстріляли три громади Дніпропетровщини з РСЗВ та важкої артилерії, внаслідок чого пошкоджено приватні будинки та багатоповерхівки, є поранені.


Вранці 24 лютого рашистська Московщина розпочала повномасштабну війну проти України.


По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі було завдано ракетних ударів, а війська РФ перейшли кордон під Харковом.


ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави піднято по тривозі. Кацапи розпочали інтенсивний обстріл підрозділів ЗСУ, українська армія дає відсіч російським військам.


В екстреному режимі працює Рада національної безпеки та оборони. Введено військовий стан. Україна офіційно направила позов проти Московії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.


Під час війни рашисти обстрілюють та знищують об’єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Також рашисти влаштовують геноцид українців у захоплених населених пунктах та масово ґвалтують жінок та дітей.


Веніамін Цвєтков

Источник: Компромат