Вілла в Іспанії та інші активи на 150 мільйонів: Правоохоронці завершили розслідування щодо колишнього воєнкома Одеси

борисов

Правоохоронці завершили розслідування щодо незаконного збагачення начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Згідно з матеріалами слідства, ексвоєнком за час перебування на посаді набув активів на майже 150 млн грн, не маючи таких доходів.

Слідство встановило, що після повномасштабного вторгнення за його дорученням члени родини придбали в Іспанії об’єкти нерухомості та автомобілі преміум класу. При цьому офіційний спільний дохід родини не покривав цих витрат.

Наразі за дорученням прокурора слідчий ДБР повідомив стороні захисту про завершення досудового розслідування та надав доступ до матеріалів для ознайомлення. Ексквоєнком перебуває під вартою.

Окремо правоохоронці розслідують справу проти нього за нез’явлення на службу та ухилення від військової служби.

В Офісі генпрокурора не уточнили імені підозрюваного, але йдеться про колишнього голову Одеського ТЦК Євгена Борисова.

Раніше журналісти з’ясували, що родина керівника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова під час повномасштабної війни придбала на іспанському узбережжі віллу та інші об’єкти нерухомості, а також цілу низку елітних автомобілів загальною вартістю щонайменше $4,5 мільйона.

Після розголошення цієї інформації його відсторонили від виконання службових повноважень, а ДБР порушило провадження щодо фактів зловживань Борисовим під час призову військовозобов’язаних.

Також правоохоронці встановили, що теща ексвоєнкома впродовж останніх років стала власницею коштовного автопарку, не маючи для цього достатніх коштів. До нього входили: Toyota Land Cruiser Prado, Mercedes-Benz G 63 AMG, Toyota Land Cruiser.

Дружина ексвоєнкома також придбала офісне приміщення в Іспанії вартістю 737 тис. євро, також не маючи для цього достатньої кількості законно отриманих активів та доходів.

У липні 2023 року суд арештував майно Борисова – шість автомобілів, будинки та земельні ділянки.

Автор: Юлiя Недашківська