Злодія в законі "Поліка" заочно арештували у справі восьмирічної давнини

Читать на русском

Злодія в законі

Злодія в законі "Поліка" заочно арештували у справі восьмирічної давнини

Васильківський міськрайонний суд Київської області обрав обвинуваченому в незаконному обігу зброї/боєприпасів (ч.1 ст.263 КК України) 49-річному уродженцю Кутаїсі Полікарпе Джанелідзе, який відомий в статусі так званого "злодія в законі" на прізвисько "Полік", запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Відповідне рішення наприкінці лютого 2024 року постановив служитель Феміди Максим Ковбель.

Таким чином суддя задовольнив клопотання прокурора щодо оголошення "Поліка" в міжнародний розшук та заочно визначив йому покарання у вигляді тримання в стінах Лук’янівського СІЗО. Згідно із матеріаліами справи, останнім відомим місцем перебування представника найвищої касти злочинного світу вважається Ірландія. На "Смарагдовий острів", як раніше повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, Джанелідзе прибув 17 березня 2022 року. Тут він шукав притулок "у зв’язку з військовими діями в Україні", тож йому було надано дозвіл залишитися на території Ірландії.

 qkxiqdxiqdeihrant

Невдовзі після цього Полікарпе Автанділовича оголосили в розшук на території нашої держави, а суд надав дозвіл на його привід до Васильківського палацу Феміди.

У цьому храмі правосуддя, як вже повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, з 2018 року триває розгляд історії, що походить від скандального затримання Джанелідзе зразка 25 листопада 2016 року. Тоді "злодія в законі" разом із іншими поважними представниками кримінального цеху "копи" намагалися "прихопити", аби зірвати спробу провести так звану "сходку" в приміщенні готельно-ресторанного комплексу "Ярославна" по вулиці Грушевського в місті Васильків.

Перша спроба затримання Джанелідзе завершилася фіаско — він покинув приміщення розважального закладу через вихід до внутрішнього двору. Було розпочато переслідування "Поліка", прихопити його вдалося вже в столиці, поблизу будинку по вулиці Заболотного.

Згідно із версією слідства, тут під час огляду в уродженця Кутаїсі було виявлено ПМ із затертими серійними знаками, споряджений магазином з 8 набоями. За відповідні "звитяги" короля злочинного світу обвинувачують в незаконному обігу зброї (ч.1 ст.263 КК України).

Додамо, що поточний заочний арешт — вже другий у "скарбничці" "Поліка" постфактум його виїзду з України. Наприкінці лютого минулого року, як вже повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, Печерський райсуд Києва визначив Джанелідзе запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в рамках кримінальної справи, де його підозрюють в організації та участі в злочинному зібранні (ч.1 ст.255-2 КК України).

У цьому провадженні "Поліку", як вже зазначалося в публікаціях Dетектив-Info, закидають участь у так званій "воровській сходці", коли 14 грудня 2020 року з ним на телефонний зв’язок з приміщення дніпровського ресторану "Гурія" виходили його колеги по цеху — кримінальні генерали Лаша Джачвліані ("Лаша Сван") та Сергій Олійник ("Умка"). Тоді достойники обговорювали ситуацію щодо необхідності розподілу коштів з так званого "общаку" для надання фінансової підтримки "злодіям в законі" поважного віку, що перебувають в місцях позбавлення волі та потребують лікування, а також з нагоди святкування Нового року.

detective-info.com.ua