ДІАМ оштрафувала Києво-Могилянську академію за порушення, — ЗМІ

Читать на русском

ДІАМ оштрафувала Києво-Могилянську академію за порушення, — ЗМІ

ДІАМ оштрафувала Києво-Могилянську академію за порушення , — ЗМІ

ДІАМ оштрафувала замовника реставраційних робіт Братського монастиря на 90,8 тисячі гривень, адже замовник — Національний університет "Києво-Могилянська академія" — відмовився надати необхідні документи, а також не допустив інспекторів до здійснення перевірки на об’єкті.

У приміщенні Державної інспекції архітектури та містобудування України у присутності представників НУ "Києво-Могилянська академія" було розглянуто справу про правопорушення у сфері містобудівної діяльності. І за результатами розгляду справи винесено ухвалу про накладення штрафу в сумі 90 840₴ Постанова буде вручена замовнику будівництва 28 березня. Про це йдеться у повідомленні Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, повідомляє УНІАН .

"У зв’язку із недопущенням посадових осіб органів державного архітектурно-будівельного контролю на об’єкти будівництва для виконання покладених на них функцій настає відповідальність, передбачена пунктом 2 частини шостої статті 2 Закону України "Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності", — повідомили у міністерстві.

У відомстві зазначили, що штраф на замовника будівництва – Києво-Могилянську академію – було накладено через перевірку об’єкта будівництва – Келій Братського монастиря на території Національного університету "Києво-Могилянська академія". В рамках перевірки інспектори вивчають дозвільні та супровідні документи, а також перевіряють, щоб роботи, які виконуються на об’єкті, відповідали проекту. Але замовник будівництва – Національний університет "Києво-Могилянська академія" – відмовився надати необхідні документи, а також не допустив інспекторів до здійснення перевірки на об’єкті.

"ДІАМ максимально прозоро та відповідально діє у сфері містобудування, об’єктивно та неупереджено працюючи з будь-яким об’єктом будівництва в країні. Вважаємо, що кожна організація, яка прагне стійких змін на рівні країни, також повинна дотримуватися принципів доброчесності та підзвітності. ДІАМ продовжуватиме свою роботу, поки не встановить реальний стан справ на об’єкті", — йдеться у повідомленні міністерства.