Чекаю чітких зобов’язань від країн ЄС щодо ППО для України, - Борель

Читать на русском

Чекаю чітких зобов’язань від країн ЄС щодо ППО для України, — Борель

Чекаю чітких зобов’язань від країн ЄС щодо ППО для України, — Борель

Сьогодні відбулася зустріч глави МЗС Дмитра Кулеби та високого представника ЄС Жозепа Бореля. Вони обговорили російські атаки та протиповітряну оборону.

Про це повідомляється з посиланням на заяви високого представника ЄС та міністра закордонних справ України.

Зустріч міністр із Боррелем відбулася на полях саміту G7. Високий представник ЄС зазначив, що Україна терміново потребує систем протиповітряної оборони для протидії російським атакам.

"Я чекаю на чіткі зобов’язання від країн-членів ЄС на засіданні в понеділок. Безпека ЄС також під загрозою: Росія становить для нас екзистенційну загрозу", — сказав Боррель.

У свою чергу Кулеба подякував Боррелю за "його невтомні зусилля", спрямовані на пошук та передачу Україні додаткових систем протиповітряної оборони Patriot та SAMP/T.

"Наше спільне послання просте: ППО якнайшвидше. Протиповітряна оборона для України зараз", — наголосив Кулеба.

Міністр також подякував Боррелю за те, що той вкотре наголосив, що Росія становить екзистенційну загрозу для Європи, а не лише для України.

"Украй важливо забезпечити перемогу України", — сказав глава МЗС.

Нагадаймо, що з початку весни російські окупанти активно б’ють по об’єктах енергетики та цивільних міст України. Через ворожі обстріли Україна зіткнулася з питанням нестачі систем протиповітряної оборони.