Журналістка із міста Суми розповіла про власну квартиру, в яку влучив ворожий "шахед"

Читать на русском

Журналістка із міста Суми розповіла про власну квартиру, в яку влучив ворожий

Журналістка із міста Суми розповіла про власну квартиру, в яку влучив ворожий "шахед"

Олеся Прокопенко – журналістка Кордон. Медіа, яке вже рік транслює події з прикордоння Сумщини. Дівчина їздить по лінії фронту, розповідаючи про жорсткі реалії сьогодення. А в ніч на 13 березня 2024 року колегам довелося знімати сюжет про її дім, в який влучив російський “шахед”.

“Я прокинулася десь о 01.30 ночі від вибуху і від того, що мене підкинуло з ліжка. Вкрилася ковдрою, лежала й не розуміла, що відбувається. Зазвичай, коли лунає тривога, люди з будинку нікуди не спускаються, тому що поряд немає бомбосховища. Цього разу почула, як бігають сусіди, хтось плаче. Вийшла на балкон. Дивлюсь з п’ятого поверху, а там все горить. Сусідніх під’їздів просто немає”, – розповіла Олеся журналістці “Свій дім”.

“Шахед” влучив між двома під’їздами. Саме там, під руїнами, була квартира подруги. Тільки о 5-й ранку дівчина дізналася, що їй вдалося врятуватися:

“Після першого вибуху вона схопила дитину і разом з батьками сховалась біля вхідної двері. Саме це їх врятувало, бо від квартири не залишилось нічого крім цього коридору. У них були надійні броньовані двері. Коли ДСНСники намагалися їх зсунути, то були впевнені, що там ніхто не вижив. Тому це справжнє диво”.

Квартира Олесі – у четвертому під’їзді. Після вибуху по несучій стіні пішла тріщина, у ванній відпала плитка.

“По моєму стояку у сусідів теж є руйнування. Комісія, яка обстежувала весь будинок, на сьогодні визнає, що він придатний для проживання — крім двох вщент зруйнованих під’їздів”.

Нині перебувати у своїй квартирі Олесі важко. У сусідніх під’їздах загинули троє людей. Ще одна молода дівчина дотепер вважається зниклою безвісти:

“По-перше – важко морально. По-друге – я не впевнена, що це безпечне місце для подальшого життя, маючи тріщини в стінах. Я на адреналіні відволікала себе допомогою сусідам, підтримую їх як можу, але зараз я ще і почала думати про себе. Біль неймовірний”.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от 24 Канал (@24tvua)